divendres, 23 d’octubre del 2015

Duel Aile Magnet Neo DB o Yo Zuri Mag Darter

Aquests dies han arribat a les meves mans una sèrie d'esques artificials molt poc conegudes, tot i no ser novetat. Es tracta dels darters per spinning Duel Aile Magnet Neo DB o, el que és el mateix, un Yo Zuri Mag Darter. Les dues cases es varen fusionar i fan els mateixos esquers amb noms diferents.

Els esquers són en la versió que sura (floating) i les mides són les dues que pot suportar la meva canya d'acció 10-30:

     -105 mm i 18 gr.
     -125 mm i 28 gr.




Es tracta d'una esca artificial tipus darter (o cara tallada, com li diuen molts pescadors) de gran qualitat (com totes les esques de Duel/Yo Zuri). Els acabats són molt bons i els tripes o robadores són més bé grans i de primera qualitat.



La seva cara tallada, que ens pot portar a pensar que siguin passejants o poppers, fa que l'Aile actui com un minnow qualsevol, amb l'afegit de que al no portar un baber, no corres el risc de rompre'l amb el més mínim xoc contra una roca. A més d'això, aquest sistema també permet que l'esquer en qüestió s'aferri molt a l'aigua i et permeti pescar inclús en mars molts remoguts. Tot i que les característiques diuen que no descendeix més de 80 cm, a velocitats elevades i puntera baixa, és capaç d'aprofundir més d'un metre.



Tot i l'amplada del cos, l'Aile Magnet es llança bastant lluny gràcies al sistema de transferencia de pesos magnètic patentat per la casa Duel/Yo Zuri. El seu moviment és de rotació estreta (el que en diuen tight rolling) i com millor es maneja és mitjançant estirades més bé llargues (twichting i jerking) o a velocitats altes on treu el nervi i balla de dreta a esquerra i d'alt a baix. tot i això el fabricant recomana recollir-lo linealment a baixa velocitat. Com sempre diem, el que convé és anar provant fins que soni la campana.



En fi, estem davant una esca artificial de gran qualitat, amb triples grans i de molt bona qualitat, que aferra molt a l'aigua i que de segur us donarà moltes alegries. Sinó, ja m'ho contareu.


Salut i pesca responsable. 
Pesca a Mallorca.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada