dimecres, 22 de juny del 2016

Curricà amb YKR Crack

No sabia si fer o no aquesta entrada, però només pels peixos que surten al vídeo crec que val la pena. Fa unes setmanes vàrem sortir a pescar i es va alçar bastant de mal temps. Així que aprofitàrem per tornar poc a poc a port i fluixejar (fer curri costaner i de superfície). 
Al contrari d'altres cops, aquest pic optàrem per montar una esca grossa per si sonava la flauta i pescàvem algun peix de mida considerable. Per això posàrem com a esquer un YKR Crack de 175 color sardina. No és una esca pensada per fluixejar, però per provar no perdíem res. 
Però la veritat és que potser ens equivocàrrem. El mal temps, la velocitat de 3 a 3,5 nusos, que era massa alta per l'esquer, l'excessiva gruixa del fil i la flotabilitat de la Water Wolf Cam, desestabilitzaven massa al Crack. 
Així i tot, no són poques les persecucions que tinguérem. I com que el vídeo ja està fet, val la pena de veure'l. En ell hi surten espets, sirvioles i xucles, moltes xucles.

Salut i pesca responsable
Pesca a Mallorca.

diumenge, 19 de juny del 2016

Torna Gent de la Mar

"Més val tard que mai" diu la dita. I és que després de molts rumors i d'un canvi de Consellera de Cultura, avui comença la nova temporada de "Gent de la mar".
 
El programa va acabar l'octubre de 2015 i, en principi, havia de tornar el mes d'abril del 2016, com passava cada any. Inclús l'anunci penjat a principis d'abril ja deia:
        -Pedro, ha costat, però pareix que ve el bon temps.
        -Sort Manolo, perquè jo ja no puc més, he d'estar en remull.
        -Tranquil, passat Setmana Santa estarà apunt això, ja ho veuràs.

Conyes i metàfores a part, hem hagut d'esperar dos mesos més per a l'inici de la temporada. Ara cada diumenge a partir de les 21.30 tenim una cita amb en Manolo i en Pedro a IB3.

I ja sé que a molta gent no li agrada el programa, que molts pescadors el critiquen, i jo ja ho vaig dir en un article anterior: el programa és molt millorable, sobre tot en qüestió de respecte a les talles dels peixos, a fer obstentació desmesurada d'alguna matança exagerada i al "goranisme" desmesurat (aquest terme l'empren per parlar dels crits i exclamacions exagerades que fan els pescadors que surten al programa degut a que tenen una càmera de televisió al davant). Però també és cert que a una illa com Mallorca, on l'amor a la mar es viu intensament, aquest programa és seguit per milers de persones cada setmana. D'aquí el gran valor i responsabilitat dels que el fan. Gent de la Mar podria convertir-se en la plataforma ideal per ensenyar, a més de noves tècniques de pesca i racons idílics de Mallorca, la pràctica de la pesca responsable. Esper que aquesta nova temporada millori en aquest aspecte.

Per la meva part, res més. Ara només cal esperar a diumenge a la nit, preparar un bon pamboli de sípia, i sopar veient com en Manolo i en Pedro en fan de les seves.


Salut i pesca responsable.
Pesca a Mallorca.

dissabte, 4 de juny del 2016

Nou vídeo: Inchiku Blu:Z Sha

La darrera entrada d'aquest bloc la vaig dedicar a parlar d'un inchiku que ens està donant moltes alegries. El Blu:Z Sha. Ja us vaig comentar que anava molt bé i que donava moltes i variades captures.




Però com diu la dita: "una imatge val més que mil paraules" i com que els anteriors vídeos no eren els més bons, us poso un altre vídeo fet per en Joan aquesta mateixa semana. La profunditat són uns 65 metres. Com veureu, la quantitat i varietat d'espècies que es veuen atretes pel Blu Z és molt alta: caproigs, aranyes, pops, serrans... tot en una mateixa jornada de pesca.


Per altre banda, vull agrair a en Joan el vídeo (és un crack) , ja que en ell es mostra prou bé com s'ha de moure un inchiku perque sigui efectiu. En aqueta ocasió emprava el Blu Z color negre/taronja amb popet daurat.


Esperam que us agradi.



Salut i pesca responsable.
Pesca a Mallorca